Search

Уписите се во тек!

Brainster Next College е место за исклучителни студенти, професори,
вработени и компании, собрани да го променат светот! Наша цел е да станеме
највлијателната образовна институција во Македонија и на Балканот преку
образование, иновации и услуги со помош на највисоките меѓународни
стандарди на извонредност.

решавања на тестот
досега

Група 3 | Група 4

слободни места на
колеџот

Основан од Brainster - најдобро рангираниот
образовен центар во државата

Основан од Brainster - најдобро рангираниот образовен центар во државата

Клучни бројки и резултати на Brainster за 2023 година:

ЗАПИШАНИ
СТУДЕНТИ
0
ВРАБОТЕНИ
СТУДЕНТИ
0 +
ЗАДОВОЛСТВО
НА СТУДЕНТИ
0 /5
ПАРТНЕРСКИ
КОМПАНИИ
0 +

Brainster е најдобро рангиран образовен центар во Македонија според независната платформа за рангирање од страна на алумни и тековни студенти – 99Schools.mk во конкуренција од 149 формални и неформални едукативни центри во државата.

Brainster Next College e формиран со цел да ги преслика најдобрите практики на Brainster во високото образование и да го надгради образовниот систем нудејќи нешто што е реткост кај другите факултети – практична и применета програма одобрена од индустријата која ќе овозможи висока вработливост на нашите студенти.

Зошто да студираш
на Brainster Next

Додипломски студиски
програми

Нашата цел е академска извонредност, интелектуална слобода и создавање на иновации кои ќе имаат влијание и позитивен ефект на нашата околина. Студиските програми се креирани според методологија на учење која е применета на најдобрите универзитети во светот.

Софтверско Инженерство и
Иновации

Почеток: октомври 2024

Времетраење: 3 години (6 семестри)

Број на ЕКТС кредити: 180 ЕКТС

Стручен назив: Bachelor of Engineering in Information Technology – Software Engineering and Innovation

Примена на информациски технологии - дигитален дизајн и интерактивни технологии

Почеток: октомври 2024

Времетраење: 3 години (6 семестри)

Број на ЕКТС кредити: 180 ЕКТС

Стручен назив: Bachelor of Applied Science in Digital Design and Interactive Technologies

Кампус

Brainster Next е место каде талентирани и амбициозни млади професионалци од различна позадина се здружуваат со цел да создадат успешни и значајни проекти, со позитивен ефект на нивната средина. Тука, опкружени со алатки од последната генерација, cutting-edge технологии, и во центри прилагодени според нивните потреби и ги развиваат своите идеи, учат и создаваат заедно. Придружи се и ти!
gallery | Softversko-inzenerstvo-i-inovacii | Brainster Next College
gallery | Softversko-inzenerstvo-i-inovacii | Brainster Next College
Кариерниот центар ги поддржува нашите студенти, но е отворен и за пошироката јавност. Изборот на кариера е комплициран, па токму затоа центарот функционира како своевиден консултативен кариерен простор каде младите имаат можност да разгледаат што е најдобро да учат во зависност од нивните предиспозиции, желби, афинитети итн. Прочитај повеќе    >
Центарот за иновации претставува физички простор во Brainster Next каде младите луѓе со стекнатите дигитални вештини ги поттикнуваме и мотивираме да инвестираат во трансформација на постоечката ИКТ и дигитална индустрија од проектно ориентирана во продуктно ориентирана. Прочитај повеќе     >
Истражувачкиот центар на Brainster Next промовира интердисциплинарна истражувачка култура која гради мостови меѓу повеќе различни области и профили на луѓе кои работат заедно на конкретни проблеми. Прочитај повеќе     >

Партнери и борд од индустријата

Новости

Softversko-inzenerstvo-i-inovacii | Brainster Next College
Softversko-inzenerstvo-i-inovacii | Brainster Next College

Уписите се во тек

Студирај бесплатно, сè до вработување

Brainster Next College е за оние што размислуваат различно, што сакаат да решаваат проблеми за кои другите сметаат дека се нерешливи. Провери дали си спремен за предизвикот.

Реши го приемниот тест

Psst...😎 Уписниот рок е отворен! Се пополнуваат група 3 и група 4.

Студирај за 0 денари, а
плаќај по вработување!

Приемниот тест е отворен до 1 април!
Не е шега 🤯

Примаме само 125 студенти!

Избери ја соодветната програма

Контакт

(+389) 070 239 915
Или пиши ни на